Michiel Heijungs


Home

Retour Bangkok

Stukkies

Korte Verhalen

Recensies

Interviews

Contact

 

 

 

 

Recensies

Retour Bangkok kreeg zeer uiteenlopende recensies, van vernietigend tot uiterst positief.
Een overzicht:

   

 

“Sarcastisch, grappig en levendig. Zou Heijungs eigen ervaringen hebben gebruikt? Griezelig realistisch en snel geschreven. Doe ons nog zo’n boek!”
Zin in Cultuur

“Een goedkope B-film vol clichés. [ ] Het is wel een snel geschreven roman met een flinke dosis grof sarcasme afgewisseld met humor.”   
AziatischeTijger.nl
 

“Een uiterst boeiende en vlot leesbare roman [ ]  Het verhaal bevat alle elementen van een schelmenroman: sarcasme, humor en aansprekende scènes. [ ] Al met al doet dit debuut uitzien naar een volgende roman.
NBD-Biblion
 

“Dit boek moet het hebben van de anekdoten. [ ] Een vrij eendimensionale kruising tussen Ik Jan Cremer en het script van een Jean-Claude van Damme film”
NRC
 

“De mix van nostalgie, romantiek, geweld en humor is verfrissend al heeft de schrijver voor zichzelf de lat wel hoog gelegd  [ ] een aanrader voor ieder die van lezen en van Thailand houdt.”
Thailandblog
                                           
 

‘Met een innemende hoofdpersoon als Paul ziet criminaliteit er ineens anders, haast charmant, uit.”    
Recensieweb

 “Sommige romans zijn zo voorspelbaar dat je op bladzijde twintig de overige tweehonderd al kunt invullen. Retour Bangkok van Michiel Heijungs is zo’n boek. [ ] Je vraagt je af wat Van Oorschot bezielt juist dit debuut op de markt te brengen." 
Tzum

“Voor allen die een spannend boek met veel humor willen lezen is het debuut van Michiel Heijungs een echte aanrader. Een boek dat nog lang blijft nazinderen!”                                                                                                                                                            
De Boekenkast
 

“Heijungs schrijft met een mengeling van bravoure, humor en stoere jongensboekromantiek.”  
Noordhollands Dagblad
 

“Misdaad loont, al is het maar bij wijze van sterk verhaal. [ ] Een gemakkelijk verteerbare, rechttoe rechtaan vertelde geschiedenis [  ] Toch moet je als weldenkend mens af en toe wel wat ethische bezwaren wegslikken… ”
Het Financieel Dagblad


"Een vaardig verteld verhaal dat de misdaad ironiseerd."
Lezen.TV